2012 Viva Las Vegas! 04.03.2012

21.Lihaselõdvestuse sportlik-mängulise hooajaeelse vormikontrollimise ürituse temaatika oli saatusliku maagilise numbrikombinatsiooni poolt juba ette määratud – Blackjack ja sellega seonduv manab silmapilkselt ka kõige ontlikuma ja siivsama persooni silme ette kasvõi pimesilmi mängupõrguparadiisi Las Vegases!

Välise sära ja glamuuri taha peitub varjamatult kogu nõrkustele alti inimloomuse pahede plejaad – alpus, omandihimu, kiim, kadedus, õgardlus, ahnus, uhkus jne. Kuid hulgaliselt leidub ka vaimustavat loomingulisust ja hasartset mängulisust ning saatuslikku salapära.
Tantsjaid võõrustanud Tarvanpää Selts oli kõike eeltoodut ka võimaluste kiuste arvestanud ning ürituse atmosfäär, eiriti õhtune osa sellest, võimaldas osalejatel suurema pingutuseta ennast kui Las Vegases ette kujutada nautides häbenematult kõiki pakutud patte. Šõulikud etteasted, siredada sääred ja pirtsakad piigad, mehised mehed ja edevad “Elvised”, laulatus-lahutus kabel, keldrikasiino ja muu atribuutika kriitikale kohta ei jätnud. Õhkkonna liberaalsuse tõestamiseks piisab faktist, et Tuurit-Tuurit astus nurgataguses kabelis tunnistajate juuresolekul kollektiivsesse abi-ellu mille juurde kuulus pidulik-paatoslik tseremoonia ning “pastori”-poolne pruutide proovimusitamine ;D.
Niisiis, kui kõik ausalt ära rääkida, siis traditsiooniliselt koosnes üritus hommikupoolsest sportlikust vägikaikavedamisest kus tubastes- ja välitingimustes katsetati rahvatantsijate füüsilist ja vaimset valmisolekut algavaks hooajaks. Nagu ikka oli võistlus pingeline ja tasavägine ning kokkuvõtteks näitasid kõik rühmad kadestamisväärset vormi.
Õhtuse ürituse prominentsust rõhutasid üliranged turvameetmed – professionaalselt ja märkamatult eraldati soovimatu kontingent priviligeeritutest juba eos, ehk siis paraadukselt edasi pääsemiseks pidi peoline olema kutsutute elitaarses nimekirjas mida tõestas võltsimiskindel käepael.
Peale ihu ja hinge soojendavaid etteasteid jätkus õhtu silmakirjalikkuse ja edevuse egiidi all – algas talendijaht! Demokraatlikult valitud žürii hindas talendikaima rühma tiitli vääriliseks seekord….Tuurit-Tuurit’i :D! Järjekordne tõestus sellele, et lihtsuses peitub võlu, ilu ja geniaalsus! Idee autor, initsiaator, generaator ja kuraator Herdis väitis tagasihoidlikult, et ettekujutus Tuurit’i talendikavast tabas teda kui ilmutus, kuid eks oma osa mängis siin kindlasti ka Herdise poolt intuitiivselt perfektselt tabatud ürituse aura (hisp.k. Las Vegas = ingl.k. fertile valleys = eesti k. viljakad orud ehk miks mitte viljakad mõtted) ;D!
Õhtu kulminatsiooniks kujunes loomulikult tulemuste väljakuulutamine. “Lihaselõdvestus 2012” võitjaks kuulutati ning šarmantse maskoti Ulla saab aastaks treeningutele kaasata Rahvatantsuansambel Kajakas! Järgmise, järjekorras 22. “Lihaselõdvestus 2013” korraldamiseõiguse ja sarmika maskoti Uuno sai endale Tartu Ülikooli Rahvakunstiansambel!
Täname Tarvanpää! Kohtumiseni Tartus!