2011 Unetud öös 15.08.2011

Ühel sumedal augustiõhtul, leidis Pärnus teist korda aset tänavafestival Augustiunetus. Üritus avati laupäeva päeval ja kestis pühapäeva varajaste hommikutundideni ning selle aja jooksul said kõik huvilised tutvuda poolesaja muusika-, tantsu-, filmi- ja teatriüritusega. Ja nagu eelmisel aastal, anti ka meile seekord võimalus luua fantaasiarikas eeskava “Unes või unetuses“, ning jagada meie rõõmu teistelegi.

Tuurit-Tuuriti unetud kaunitarid ja nende unised kavalerid kogunesid Rannaparki, et korraldada üks tore piknik värskes õhus, toredas seltskonnas, ning samal ajal toimus samas pargis erinevaid etteasteid. Ka meie esinemine toimus seal. Piknik oli meeleolukas ja sündmusterikas ning läks sada protsenti teemasse – „Unes või unetuses“. Selle tulemusena saime tänutäheks väikese auhinna ja tunnustuse.

Meie etteaste algas õhtul seitsme ajal ja rahvast oli kogunenud päris üksjagu, eks ikka vaatama meie suurepäraseid tantse. Esitlusele tuli palju lõbusaid ja vahvaid lugusid, kus võis kohata kirge ja tantsjate sulamist oma rolli. Rahvale see meeldis ja neisse jäi meeldejääv mälestus sellest üritusest.

Õhtu jooksul leidis veel aset Unetuse jooks, millest võtsid osa ka mõned meie tublid unetud tantsijad, sest sport on ju terviseks. Distantsi pikkust ei oska täpselt öelda, sest lühike ta igal juhul ei olnud. Kõik läbisid raja vapralt ja igaüks sai tänutäheks Kellukese limonaadi.

 

Ja peale seda jätkus pidu ja meeleolukas olemine igal pool Pärnu tänavatel, kus olid erinevad välisüritused ja rahvas nautis kõike mõnuga.