2011 Teatetantsul, vilistlasena 26.08.2011

Et kõik ausalt ära rääkida, peaks vist alustama sellest, et tegelikult ei plaaninud ma Teatetantsule üldse minna. Tantsurühma vilistlasena on igasugused loobumise mõtted kerged tekkima. Siinkohal suur tänu kõikidele juhuslikele nüketele, mis mind nagu iseeneseslikult neljapäeva õhtul autorooli panid ja Paadrema poole suunasid. Olgu ära mainitud, et kuni viimase hetkeni ei taibanud ma, mis siis ikkagi toimuma hakkab. Õnneks oli tuuritajatel asi viimse lihvini selge… ma arvan, et nad on põhjaliku eeltöö eest eriauhinna välja teenind.

Ühesõnaga, kokkulepitud punkti poole veeredes sai juba õige pea lehvitada ja tuututada oma tantsukorra lõpetanud rühmadele. Õhus hõljus rahulolu hõng.

Tuurit-Tuurit kogunes keset lennuvälja – kes sättis patse, kes pükse. Ees ootas 3,6 km tantsu. Mõõdeti maad ja tehti viimane trenn. Jah, veelkord ütlen, põhjalikud on nad!

Ja tublid! Pole vahet, kas oled viimaseid kuid lapseootel või paarikuust beebit imetav ema, kui on vaja 3,5 km tantsida, siis on vaja tantsida ja kõik. Õnneks oli kõhuga Kai siiski viimases vahetuses…

Siis ta algas, järg oli tuuritajate käes. Esimeste paaride ponnistusi ma ei näinudki, sest kusagil oli midagi muud tähtsat teha, aga alates viiendast vahetusest oli selge, et minu sealviibimine pelgalt lipu lehvitamisega ei päädi. Vilistlane Andrus arvas äkki, et mis ta seal puhkab ja nii ma paarilisi vahetades ning püüdlikult samme omandades finiši poole startisin. Tore oli kuulda ja näha, et kõik olid hingega asja juures, mis siis, et sammud lihtsad ja publikut polnudki. Paar fotograafi saateautos ei lähe arvesse, sest nad olid ilmselges üleküllastuses kogu sellest värgist.

Tantsiti iseendale!!!

Teatekulp liikus paariliste käte vahel kindlalt Pärnumaa viimase vahetuse lõpu poole. Viimane kurv, viimane paar soleerimas ja juba oligi rõõmus rahvas Vatla bussipeatuse juures tervitamas. Juhhuu! Tehtud!

Paar tantsu veel lihaste taltsutamiseks sealsamas asfaldis, lõbus lehvitus korraldusmeeskonnale ja Andruse ema kook võiski oma lõpu leida.

Aitäh koogimeistrile, käru lükkajale, fotograafidele, kaasaelajatele, treenerile, tantsijatele, korraldajatele! Eraldi kummardus logistikaosakonnale!