2011 Talverõõmud Tuuriti moodi

Talv on tegelikult mõnus aastaaeg, eriti kui lumi on säravvalge ja päike juba kevadiselt soojendab. Sellist talve tuleb nautida näiteks… kesklinnas Munamäel Lotte lumelinna ehitades ja ehitustööde vahele ka tantsides!

 

Niisiis, möödunud pühapäeval sai Pärnu Jääfestivali raames ehitatud Lotte lumelinna. Tuuritid, saanud julgust mullusest meeleolukast ehitamisest, olid seekord väljas kahe võistkonnaga. Võistkond 1 ehitas suurepärase (ja väga isuäratava) porgandliumäe, et propageerida tervislikku toitumist ning võistkond 2 tekitas sinna juurde kõhuli viskunud jänes Adalberdi, et samuti propageerida tervislikku toitumist.

Päeva jooksul sai näha mitmeid tantsulaste esinemisi. Ega meie ka lastest kehvemad polnud. Sealsamas porgandi ja jänese juures vähe vabama platsi peal hakkasime tantsu vihtuma. Paraku juhtus nii, et meie alune pind oli kaldu ja paraku oli sealsamas olnud ka veeauto, nii et esinemist saatis pidev tantsijate itsitamine, jääl kukkumine ja tantsusammudega improviseerimine. Meil endal oli lõbus, publikul ilmselt ka 🙂

Ja siis lõpuks jõudis kätte autasustamise aeg… Kohal oli 15 võistkonda (registreerunuid oli rohkem olnud, aga ilmselt hirmutas varahommikune külm nii mõnegi ära). Tuurit 2 sai oma jänes Adalberdiga 4. koha ja Tuurit 1 oma porgandiga Lotte “isa ja ema” (see oli nüüd päevajuhi tsiteering) eripreemia.

Õppetunnid järgmisteks kordadeks: õppida selgeks jäätants ja mitte teha lumekujudele eenduvaid osi, sest kahjuks oli huligaanikari pimeduse varjus lumelinnast üle käinud ja päris hoolega lõhkunud. Läksid ka meie jänese kõrvad, mille peal mudilastel kiikuda meeldis.