2011 Pärnumaa Tantsulahing 24.11.2011

Niisiis, ajas natuke tagasi minnes, usaldati meie väikesele, kuid sõbralikule Tuurit-Tuurit kollektiivile Pärnumaa Tantsulahing 2011 korraldamise kohustus. Usaldus võideldi välja eelmise aasta lahingu parima esituse eest ning meil ei olnud plaaniski seda kuritarvitada ega kuidagi devalveerida, seepärast suhtusime organiseerimisse täie tõsidusega. Etterutates võib õelda, et peo õnnestumine on sellise laheda, eelarvamustevaba ja vahva rahvatantsulise seltskonnaga, kes iga-aastasel üritusel aktiivselt kaasa lööb, praktiliselt garanteeritud :). Oma suure panuse andis võistutantsimise korraldusse ka Kohaliku Omaalgatuse Programm.

 

 

Tänavusel üritusel osales meeldivalt palju rühmasid, kes täitsid Pärnu Kuursaali lõbusalt intelligentse sumina ja sagimisega.

Traditsiooniliselt kollektiivide poolt ettevalmistatud kohustuslik vabakava etteantud teemadel on alati põnevust ja üllatusi pakkunud. Ka seekord ei pidanud keegi pettuma. Vaimukaid seoseid ja tõlgendusi käesoleva aasta XI noorte tantsupeo temaatiliste kavade esitustel oli huvitav ja lõbus jälgida. Silmapaistvaid numbreid oli palju ning seetõttu oli austatud žüriil arutamist omajagu. Aga eriti andekad ja nauditavad olid Kajakas C vilistlased kelle esinemine pani publiku koheselt vaimustunult kaasa elama. Seega võidukarika saatus ja järgmise aasta Tantsulahing 2012 korraldaja staatus oligi otsustatud!

Statistiliselt kujunes pingerivi järgmiselt:
Žürii poolt valitud esikolmik – I Kajakas C vilistlased; II Kajakas A+C; III Kevade
Publiku valitud esikolmik – I Kajakas C vilistlased; II Kirmas feat. Kajakas; III Auto

Omaltpoolt olime ette valmistanud väikese eeskava, kus tantsuline, muusikaline ja teatraalne pool olid kõik ilusasti esindatud ja valdavalt tasakaalus.

Õeldakse, et isetegemise-, osalemise- ja andmiserõõm on tihtipeale suurem kui saamisrõõm. Võime seda sajaprotsendiliselt kinnitada, sest nautisime tõesti ainulaadset võimalust koguneda külakapellina Olavi Kõrre dirigeeriva ja suunava käe alla ning esitada rahvale tantsuks mõned populaarsed palad puhk-, keel-, klahv- ja löökpillide ekspluateerimise abil. Nii mõnedki meist olid vastavaid instrumente juba ligi veerandsajandi vaid kaugelt näinud, seetõttu osutus taaskohtumine meeliülendavaks kogemuseks, mistõttu ei pruukinud resultaadi hindamine subjektiivsetel kaalutlustel olla erapooletu ja adekvaatne… Siiski loodame, et ka tantsupublik etteastet nautis, pealegi, õiget tantsijat ei pidavat muusika ju segama 😀

Üldse, üllatusi jagus meile endile vast kõige rohkem, sest ühele konkreetsele valdkonnale ehk rahvatantsule keskendudes ei aimagi, kui andekad ja mitmekülgsed sõbrad sind tegelikult ümbritsevad. Meeleolukas miniatuurne “puppet show”, ja meie juhendaja Eneli Rüütli sensuaalne tantsunumber karismaatilise žüriiliikme Ivar Lettiga tundusid publiku reaktsiooni arvestades paljudele meeldivat.

Ja otse loomulikult oleme siiani vaimustuses ning väga tänulikud meie Läti sõpradele rahvatantsuansamblist “Arnika”, kes olid lahkesti nõus oma sisutihedaid ja professionaalselt perfektseid rahvuslikke tantsuseadeid peolistele eksponeerima. See andis üritusele lisakoloriiti, sügavust ja sära.

Suured tänud kõigile kes oma jõu ja nõuga olid toreda õhtu loomisel ja kujundamisel abiks!

Suured tänud Pärnumaa rahvatantsijatele ja kõigile kohalviibijatele fantastilise atmosfääri eest!

Kohtumiseni Tantsulahingus 2012!