2012 Pärnumaa tantsupidu 04.06.2012

Tuurit-Tuurit osales rõõmuga ka käesoleva aasta Pärnumaa tantsupeol mille teema oli paljutähenduslik ning väga sisutihe „Pildikesi Pärnumaa ajaloost“ ning mis toetas igati mõttetera, et kes mineviku ei mäleta see elab tulevikuta. Antud teema oli seda tänuväärsem kuna tantsupeol osales märkimisväärselt palju noori inimesi kellele paljud ajaloolise- ja elulise tähtsusega sündmused on tihti pelgalt faktipõhised, kuid erinevad temaatilised tantsud ning loomulikult kogu tantsuetendus aitas neil kindlasti paremini mõista ning suhestuda nende jaoks ammuste sündmustega.

Lavassaare staadion sobib taoliste mastaapsete ja pompoossete etenduste läbiviimiseks suurepäraselt. Võib olla logistiliselt on asukoht suurte pealtvaatajatemasside kohalemeelitamiseks veidi kõrvaline, kuid sellegipoolest oli piisav arv huvilisi kohal kes elasid etendusele aktiivselt kaasa.
Taolised üritused kinnistavad arusaama rahvatantsust kui universaalsest kultuurivormist mida saab edukalt viljeleda lasteaiast pensionieani, mõnest tantsupaarist kuni staadionitäie rahvahulgani.
Aitäh organisaatorid ja osalejad! Oli tore pidu!