2011 Untsakad ja TeateTants

Laupäeval, 20. augustil seadis Tuurit sammud Vargamäele, et väärikalt kodumaa taasiseseisvumise aastapäeva tähistada. Vargamäe Kultuurihiies korraldati nimelt võistutantsimine, millele järgnes TeateTantsu Järvamaa ametlik simman.

Võistutantsimisel tuli igal võistlejal esitada tants, mille autor on rühm ise või selle juhendaja ning mille muusika on ansambli Untsakad repertuaarist. Meie esitasime ühe oma lemmiktantsudest, “Peenikese maamõõtja”. Eneli lõi selle koos kursusevenna Ivariga koolitööna kümmekond aastat tagasi. “Kui Mait Agu andis meile ülesande luua Eesti muusika järgi tants, võtsin kohe välja Untsakate esimese plaadi, mille nad ise mulle paar aastat varem olid kinkinud. Nende lugu “Peenike maamõõtja” tundus hoogne ja lõbus ning selline sai ka tants,” võttis Eneli kokku tantsu sünniloo.

Meie etteaste Vargamäel ei möödunud apsakata. Nimelt kadus veidi enne tantsu lõppu muusika ära. Me ei lasknud end sellest siiski eriti häirida ning tegime viimased tõsted publiku aplausi saatel. Pärast võitja väljakuulutamist saime korra veel tantsida, siis kestis muusika just nii kaua kui vaja. Teisele kohale jäänud toredad Järvamaa tantsijad esitasid meile tervituseks Untsakate järgi laivis veel ühe tantsu. Väga armas oli 🙂

Kuigi Vargamäe Võistutantsimisel osales vaid viis segarühma, oli konkurents siiski tihe – kõigi tantsud olid huvitavad, suurepäraselt esitatud ning pälvisid žüriilt vaid kiidusõnu. Esituste paremusjärjestus moodustati kolmeliikmelise žürii ja publiku arvamuse põhjal. Kõige rokem punkte, 54 tuli meile. Lisaks andis oma eripreemia välja ansambel Untsakad, kellele meeldis samuti enim meie “Peenike maamõõtja”.

Ürituse korraldajad Tammsaare muuseumist lubasid esmakordselt toimunud Vargamäe Võistutantsimisest teha iga-aastase traditsiooni. Seega võtab Tuurit-Tuurit järgmisel suvel taas ette tee Albu valda, et rändauhinnaks saadud hiigelpastel edasi rännata saaks.

PS. Harjutasime TeateTantsuks ka. Albust läks tantsu teekond läbi ja me tahtsime näha, mida see endast kujutab. Oli kaasakiskuv, nii et kepslesime keset ööd in corpore ühe tantsupaariga kaasa.